Monday, 17 December 2012

Tutorial : Cara Add Follower Widget

                                             Assalamualaikum Readers ! :)

    Haii . Sehat ? Biaser lah , sekarangkan musim tengkujuh . Rieha risau sikit tentang korang . hehe . Wokay . Kembali ke tajuk entry Rieha hari ni . Today , Rieha nak teach korang cara nak add follower widget . Tau tak ape bende tuh ? Ni , tengok bawah .

* tunjuk sikit yang Blog Rieha tak seFamous Blog korang :( *

       Haa . Nampak tak ? Sebesar-besarnya Rieha screen capture untuk korang :) Wokey . Kali ni ade orang request kt fb Rieha . Meh tengok .. for newbies , memang tak berapa tahu . kan ? * kehkeh , aku pun newbies *


       K , dia tanya macam mane nak tambah logo Join This Site . Sebenarnya , bile kita add Follower Widget , akan ade logo tersebut . So , Rieha akan mulakan stepnya :) 

1. Log In - Dashboard - Layout - Add A Gadget

  2. Lepas korang tekan Add A Gadget , akan keluar macam ni kan ? Cari Followers . Then , tekan butang tambah seperti di atas . 



3. After korang tekan macam gambar kat atas , korang akan jumpa macam kat bawah pulak yea . 


Yang ada anak panah tuh , sidebar title untuk follower widget . Yang Rieha dah kotakkan warna hitam tuh , tak perlu ubah ape-2 k . Then klik save ! 

DONE ! Sekarang , di sidebar korang , ade followers widget dan logo Join this Site . Caner ? Menjadi ? Kalau menjadi , Alhamdulillah :) Baii :*

= Gud Luck =



Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

No comments:

Hai ! Dah baca entry di atas ? Komen boleh ? Thanks ! :)