Saturday, 29 December 2012

Really-Really Benci !

                                                                Assalamualaikum :'(
                                                          * Today No Peacee Yoww *

        Haii :( K, selalunya Rieha update semua nya gembira . But , why today you so sad ,Rieha ? Yeah , I still don't know why I must sad . Hurm . 0k , sebenarnya Rieha nak kongsikan kat korang 2 perkara je . Perkara tu normal je . Maybe , ramai lagi yang rasa macam Rieha sekarang ni . 0k !

 1. Sekolah dah nak dekat ! Rieha rasa macam baru semalam Cikgu bagi cuti 1 bulan setengah . Hamppeh ! Rupa-2 nya . Lagi 3 hari dah nak sekolah . K , so sad ! :'( Really-2 . Beg tak beli lagi . But , nevermind . Beg je , yang lain dah ready nak dikemaskini . * Cewahh * Korang ? Sad or Happy ? Maybe ramai yang happy . Sebenarnya , susah nak explain dekat korang . Rieha ade jugak rasa Happy coz sekolah dah nak dekat and sebab semuanya dah baru ! Tapi , macam biase lah . Bangun kene awal . Keje sekolah , huh ! Banyak! Tak larat -.- But , don't worried ! I will try my best! Year 6 , 2014 . I akan hadapi UPSR . Yess ! I will try my best !! " AKU TAKKAN HAMPAKAN PARENTS AKU ! "

                                              Nak tahu yang ke-2 ? 0k . Bawah !

2 . K , yang kedua pulok . Rieha ade bukak satu kedai 0nline . Rieha hanya jual felt craft je :) Nak beli ? Pegi Group ni :) Belilah ape yang patut di beli , haha . 0k . masalah tentang group ni . Pelanggan ramai . Tapi kebanyakan nye tak jadi . 0k . Masalah-2 . Kesal betul Rieha . Hurm . nk buad caner kan ? k , Rieha hilang mood nak update panjang . Baii :)

          Facebook - Klik Jangan Tak Klik ! :)
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Tuesday, 18 December 2012

Tutorial : Cara Delete Blog

                                                                Assalamualaikum :)
                                                             Peaceeee Yowww ! ^^

    Haii Readers sekalian ! Today , Rieha rajin sikit nak buat tuto untuk korang . Rieha just buat senang-senang je lah dulu . Sebab , yang susah-susah tuh Rieha tak berapa masak lagi . 0k . Kembali ke tuto kita . Rieha nak ajar cara nak delete blog . Hope tuto ni dapat membantu korang :)

        1. Log In - Dashboard - Setting - Other . * Faham ? Tak ? Tengok bawah :) *

*Klik Untuk Tumbesaran*

Done !! Faham dah ? Simple kan  ? K , baii ! Selamat Mencuba ! :*
                     
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Tutorial : Letak MP3 Player Di Blog

                                                     Assalamualaikum Readers :)

      Hai u'olss ! Sehat ke korang ? Rieha di sini sihat-sihat sahaja * Cehh  , macam ayat dalam surat pulok yea *.  Ngendap sikit post title now . 0k-2 . Ade orang request di Fb . Dia tanya , macam mana nak letak lagu dalam blog macam Rieha . 0k ! Rieha sedia membantu ! :)

      But , korang tahu ke ape itu MP3 Player ? Meh sini Rieha tunjuk :) Comelkan , sebab boleh pause !

                                 

             1. Log In - Dashboard - Layout - Add A Gadget - HTML/JavaScript

2. Copy kod di bawah :

 <div style="text-align: left;"><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="170" height="20">    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />    <param name="bgcolor" value="#ffffff" />    <param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/19794/OST_Seindah_Sakura___Mafa_feat_Ronnie_-_Buatku_Di_Sana_Lirik___Lyrics.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=ffffff&amp;loadingcolor=000000&amp;buttoncolor=CC3366&amp;slidercolor=CC3366" /></object><br /><div></div></div></div>
4. Pastekan kod di atas di ruangan HTML/JavaScript  .

 NOTA KAKI :

 Warna Biru : Kod Warna Untuk Background MP3 ( Website Untuk Kod Warna )
 Warna Pink : Kod Warna Untuk Button & Slide MP3 ( Website Untuk Kod Warna )
 Warna Merah : Url Lagu MP3 . ( Lihat Di Bawah Untuk Dapatkan URL Lagu )


                                         Cara Untuk Dapatkan URL Lagu MP3 . 

        1. Pegi ke Website Ni . * Korang akan jumpa macam ni *

* Klik untuk tumbesaran *

2. Search lagu yang korang nak di kotak search yang Rieha dah petakkan di atas .

3. Tekan mana-mana result yang korang jumpa di bawah "featured tunes"  . " Tengok contoh di bawah "

* Klik Untuk Tumbesaran *

     Contoh , Rieha pilih lagu Shae - Sayang . So , kalau keluar result . Tekan tajuk dia tuh . Lepas tuh , korang akan jumpa page ni .... 

* Klik Untuk Tumbesaran *

      4. Korang Kod tuh . Pastekan di Notepad atau Wordpad . Lepas tuh , korang ambil URL lagu tuh sahaja . Macam kat bawah ni ----

* Klik Untuk tumbesaran *

Korang perlu ambil URL Lagu tuh sahaja . Korang cari mp3= . Sebelah dia tulah URL Lagu tuh . Korang copy dari http:// sampai mp3 .  

Done !! Sekarang , korang dah tahu cara nak ambil URL Lagu kan ? Bolehlah korang letak MP3 Player kat blog ! Hehe . Sampai disini je lah Rieha update . Hope korang menjadi ! If tak menjadi , komen yea :) 

For your information , Kod tuh Rieha copy dari Kak Lyssa

= Selamat Mencuba = 





Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

I Love K-pop !

                                                        Assalamualaikum Readers ! :)

    Haii korang ! Night ! Malam-malam ni , Rieha rase boring pulok and terasa nak update setelah sekian lama tak update . * Ceh Wahh , haha * . Now , Rieha nak cerita pasal K-pop ! and I love K-pop ! Why ? 0k , Now , Rieha nak kongsikan caner Rieha boleh terminat dengan K-pop ni .

      Firstly , korang mesti tau yang dah tercipta satu lagu menarik !! Iaitu OPPA GANGNAM STYLE ! Seriously , memang love sangat lagu tuh . Dengan melodi , tarian lagu tuh .. Perrh ! Kelass kau PSY ! hahaha . But , maybe ramai yang dengki coz lagu ni lah yang famous sekarang ni . Diaorang fitnah kate tarian dia ada tanda salib lah , terjemahan lirik dia lah mengutuk Nabi Muhammad S.A.W lahh . Macam-macamlah diaorang fitnah . Stopp ! cube korang fikir , tajuk dia Oppa Gangnam Style , Oppa tuh ialah abang dalam bahasa Korea , Gangnam tuh ialah nama satu tempat di Korea . Style tuh cara . Jadi , maksud nya Cara Abang Gangnam kan ? So , ape kene mengena dengan Nabi Muhammad S.A.W ? Diaorang , kalau nak fintah pon jangan lah libatkan Nabi , Ye dak ? Dosa !

        Second , bile tengok penyanyi-penyanyi dia , pelakon dia , memang cute and hensem ! Cun ! Terutama T.O.P and Jong Kook ! huh , pengsan bile tengok dieorang ! :*

       K,lah . Rieha tak nak update panjang-panjang . So , sampai disini sajalah :) Baii :*
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Monday, 17 December 2012

Tutorial : Cara Add Follower Widget

                                             Assalamualaikum Readers ! :)

    Haii . Sehat ? Biaser lah , sekarangkan musim tengkujuh . Rieha risau sikit tentang korang . hehe . Wokay . Kembali ke tajuk entry Rieha hari ni . Today , Rieha nak teach korang cara nak add follower widget . Tau tak ape bende tuh ? Ni , tengok bawah .

* tunjuk sikit yang Blog Rieha tak seFamous Blog korang :( *

       Haa . Nampak tak ? Sebesar-besarnya Rieha screen capture untuk korang :) Wokey . Kali ni ade orang request kt fb Rieha . Meh tengok .. for newbies , memang tak berapa tahu . kan ? * kehkeh , aku pun newbies *


       K , dia tanya macam mane nak tambah logo Join This Site . Sebenarnya , bile kita add Follower Widget , akan ade logo tersebut . So , Rieha akan mulakan stepnya :) 

1. Log In - Dashboard - Layout - Add A Gadget

  2. Lepas korang tekan Add A Gadget , akan keluar macam ni kan ? Cari Followers . Then , tekan butang tambah seperti di atas . 



3. After korang tekan macam gambar kat atas , korang akan jumpa macam kat bawah pulak yea . 


Yang ada anak panah tuh , sidebar title untuk follower widget . Yang Rieha dah kotakkan warna hitam tuh , tak perlu ubah ape-2 k . Then klik save ! 

DONE ! Sekarang , di sidebar korang , ade followers widget dan logo Join this Site . Caner ? Menjadi ? Kalau menjadi , Alhamdulillah :) Baii :*

= Gud Luck =



Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Saturday, 15 December 2012

Tutorial : Cara Nak Tick Expand Widget

                                                        ASSALAMUALAIKUM :)
                                                        Haii ! Peace Yoww ( ^_^ )

      Today Rieha rase terajin pulok nak buad first tutor ni . Bende ni memang senang . But , untuk newbie yang baru nak edit blog and banyak suruh tick expand kan ? Korang tahu ? Haa . Bagi sape yang tak tahu , boleh tengok di bawah untuk step-2 nye :)


     1. Sign in - Dashboard - Template . * Tak Faham ? Tengok gambar di bawah *


( Klik Untuk Tumbesaran )

        Yang Rieha petakkan warna hitam tu lah button Template yang perlu korang tekan dan akan jumpa pulok dengan button yang Rieha petakkan warna hitam iaitu button Edit HTML . Tekan button Edit HTML pulok .

2. Edit HTML - Proceed . * Lepas tuh korang akan jumpa seperti gambar di bawah *

( Klik Untuk Tumbesaran )

     Yang Rieha petakkan warna merah , itulah tempat untuk Tick Expand Widget Widget ! Sekarang , korang dah tahu cara nak tick expand widget ? Dah ? So , kalau korang nak ikut tutor Rieha yang perlu tick expand , dah tahu lah cara nya :) Thanks bagi yang ikot tutor Rieha :) Baii :*


= Selamat Mencuba =

                                 



Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Thursday, 13 December 2012

Baru 7 post ? Biar betik ?

                                                         ASSALAMUALAIKUM !
                                                         


Haii u'olss ! Today , Rieha nak kongsikan perkara tentang entry Rieha selama berblog ni . Rase-2 nya lah kan korang percaya tak yang Rieha baru ada 7 entry sepanjang Rieha berblog selama 1 bulan .. huhu . Percaya je lah , hakikat :) haha . Cuba tengok entry kak lyssa dah berapa ? Mesti berpuluh-2 dah kan ? So , today juz short entry for u'alls . Baii :) :*


                                                                                                                       
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Wednesday, 12 December 2012

Bangun Harimau Bangun !!




                                                            ASSALAMUALAIKUM !!
                                                              Peace Yowww (^_^)

       Today tajuk entry "Bangun Harimau Bangun !!" . Wahh ! Semangat lagi tuh walaupun dah bape hari lepas . Biaser lah . Dah duk Malaysia , takkan sokong negara lain pulak . Kens ? Tapi ade jugak yang duk Malaysia tapi sokong Singapura dengan Bangla . Alasan , dia ade kacukan Singapura . :P Yang lawaknya , ade orang tanya , " HABISTUH , BANGLA PON NEGARA KACUKAN AWAK KE ? " Seriously , tergelak masa tuh . haha :)

       Korang tengok ke tak ? HARIMAU VS GAJAH . Seri pulokkss darh . 1-1 . Tapi tak ape , tetap ade gol jugakkan ? Tapikan , tak sangke pulokss Thailand hebat ! Setanding dengan Harimau ! Hermm . Mase lawan ngan laos * betul ke ejaan * harituh , beza giler . 1-4 ! Huhh . Lawan Indon pon mng . Tetiba , Thailand ? Serii ! :'(

      Haa ! Ni dia gambar HARIMAU MALAYA ! Pemain mana yang korang suka ? Rieha suka Safiq Rahim dengan Safee Sali ! H0h0 . Diaorang hencem dan hebat tau ! Tapi , itu kitew punye ! :)



      Jom sesama nyanyi lagu Selamanya dengan Bangun Harimau Bangun ! Jom-2 ! :)

     

Di bawah mentari ataupun purnama malam
Teruskan menerkam walau lampu limpah padam
Dalam hujan ribut walau cedera dan luka
Teruskan menghayun walau dua mata buta

(korus)
Bangun
Bangun
Bangun harimau bangun
Jangan tidur lagi
Seteru sudah datang
Bangun (bangun)
Bangun (bangun)
Bangun harimau bangun (bangun)
Padang keramat ini
Jangan digadaikan

(verse 1)
Sfera pun berpusing, musim demi musim
Di padang bertuah ini ku masih bermukim
Bumi yang ku huni ini baktinya keramat
Sakti dan keramat, ku pastikan selamat
Di sinilah duniaku tempat berhabitat
Tempat terbentuknya peribadi juga sifat
Hubungan diikat, minat ligat dipergiat
Tempat belajar memikat dan tendangan lipat
Harimau sekawan aku chill tidak porak
Pemain, penyokong tak lupa pasukan sorak
Kita mungkin tiada darjat, tapi banyak bakat
Budak flat juga mampu 'tuk berjasa pada rakyat
Jadi harimau sekalian, bulatan, perhatian
Kapitan bisikkan titipan unit perisikan
Asah kuku taring kerna sikit lepas Isyak
Musuh mahu datang rompak bumi yang dipijak
(Bangun harimau bangun)

(ulang korus)

(verse 2)
Rombongan mereka besar lengkap bomoh pawang
Datang 'tuk mencemar rumput dan meroboh gawang
Lagak bersahaja, berjenaka dan ketawa
Seolah-olah harimau malaya tidak bahaya
Ini padanag kami tiada siapa boleh ambil
Yang mencabar sedia 'tuk dicakar dan dicarik
Susun yang terbaik, sebelas, mulakan randik
Siapa menang dabik, kalah tabik, balik, tiada timbal balik
Di bawah mentari ataupun purnama malam
Teruskan menerkam walau lampu limpah padam
Dalam hujan ribut walau cedera dan luka
Kita tetap kan menghayun walau dua mata buta
Tiada wang bertaruh, bertarungnya demi maruah
Demi aspirasi warga tanah tumpah darah
Jangan ingkar titah raja, bangkit dari dengkur
Dari mati dalam tidur baik dalam tempur
(Bangun harimau bangun)

(ulang korus)

(verse 3)
Yang di hadapan pastikan terus maju
Yang di belakang pastikan terus kukuh
Mereka datang macam tamu, kita jamu
Mereka datang macam musuh kita ...

(ulang korus)

Di bawah mentari ataupun purnama malam
Teruskan menerkam walau lampu limpah padam
Dalam hujan ribut walau cedera dan luka
Teruskan menghayun walau dua mata buta

Bangun (bangun)
Bangun (bangun)
Bangun harimau bangun (bangun)
Padang keramat ini
Jangan digadaikan


   



Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

(Altimet)
Inilah tunah tumpahnya darah ku,
Negara pasukan biarlah hanya satu,
Harimau kami berlari laju,
belang nak tertanggal dari baju,

Harimau kami cekap gelecek,
Pertahanan lawan tumbang sederet,
Bila turun padang berumahkan gelanggang,
Kalau berani mari bersandang....


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Joe)
Semua berlari hingga tiada keringat,
GOL pertama untuk negara kedua untuk pingat,
Bila atas padang main tak ingat,
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat,

Pernahkah ada harimau yang jinak?,
Jawapannya tidak semestinya lincah,
Penyokong ke stadium beranak pinak,
Untuk mu MALAYSIA kami sana....


Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!

(Carleed Khaza)
Hey,nari kita semangat,
HITAM KUNING terpahat,
Mari kita berjuang,
Tempur berperang di padang,

Sekali lagi,
Maju lagi,
Serang lagi,
Gagah berani sebati,

Tidak genat tenang,
Dengar sorakan Gemilang,
HARIMAU MALAYA PASTI MENANG!!!


Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! HARIMAU MALAYA!!!
Selamanya!!!Selamanya!!!Selamanya!!! SOKONG MALAYSIA!!!

Hey le le le le le le oohh!!oohh!!
Hey le le le le le le aahh!!aahh!!
2x

HARIMAU MALAYA!!!
HARIMAU MALAYA!!!


JOM ! Jom ! JOM ! Jom ! JOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Sunday, 9 December 2012

~ Cerita 0hh Cerita ~ * DIBATALKAN*

                                                                 Assalamualaikum !! ^_^
                                                            Peaceee Yoww Sikitt Boleeh ?

Haii korang ! Today tajuk entry Rieha ialah " ~ Cerita 0hh Cerita ~ .. Sebab apa  ? Haa . Ni lah nak bagitahu ni .. Today Rieha terajin sikit nak buat cerita .. But , macam biasa lah . Rieha perlukan pelakon dan watak-2 dalam cerita tersebut .. Masih ada jawatan kosong lagi kalau korang nak join .. Nak ke ? Tengok dulu detail-2 cerita ni --- 

    1.  Tajuk Cerita - Impian Ke Universiti !
    2.  Bilangan Episod - 10 episod sahaja
    3.  Bilangan Pelakon Utama Baik - 3 ( Nadia serta keluarga , Farah serta keluarga , Fifa serta keluarga )
    4.  Bilangan Pelakon Utama Jahat - 3 ( Balqis , Aqila , Puteri )
    5.  Bilangan Pelakon Tambahan -   Rakan2 Pelakon Utama ( 10 orang )
    6.  1 hari , 1 episod ...

0k . Itu je detailnye . Sekarang ni tak ade lagi pelakon utama dan tambahan .. Kepada sesiapa yang berminat nak menyertai cerita ni .. Korang boleh tengok syarat dan borang dibawah --

   TERMA DAN SYARAT >

1. Terbuka kepada lelaki dan perempuan ( Pondan dan pengkid tak boleh ! haha )
2. Warga Malaysia , Sarawak dan Sabah sahaja dibenarkan . 
3. Wajib Follow blog Rieha . ( Bagi yang ade blog shj dan akan dicek ) 
4. Wajib Tekan semua iklan di blog Rieha . ( Akan dicek )
5. Sunat komen di entry ini bagi yang ade blog sahaja .
6. Like Fanpage Rieha . ( Di atas header dan akan dicek )
7. Join Group Aifa's Craft ( Akan dicek )
8. Wajib ada Facebook dan Blog ! 

  BORANG PENYERTAAN >

Nama penuh :
Nak watak ape :
Berasal dari ( negara dan negeri ) :
Ada blog ? :
Dah tekan semua iklan ? :
Dah ikut syarat ? :

Isi borang di atas .. Kene jujur dah ikut syarat .. Kalau saya tak tahu , Allah akan tahu :) Sape nak ? Cepat !

                                                                                                                      Ikhlas Dari :
                                                                                                                     Nur Farihah Bt Mohd Sabri
                                                                                            - OWNER BLOG -


Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Tuesday, 4 December 2012

Blog-blog lama :)

                                                       Assalamualaikum ^-^
                                                         Peacce Yoww !

Hari ni terasa pulok nak ingat balik blog-2 lama yang ketinggalan zaman tuh .. haha . Nak tahu ke ? Nak  ? Rieha dah senarai kat bawah --


Itu je lah yang ingat pon .. Merapu2 nama blogkan ? Biaser lah , dulu Rieha agak b**** :) hehe . K arh , baii ! :*

Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Yeyy ! Nak Bercutii !

Haii you'll ! Assalamualaikum ! Now , Rieha rase nak kongsikan je tempat mana yang Rieha akan pergi untuk cuti sekolah ni :) Excited Rieha tau ! hehe . Rieha nak pegi Pulau Besarrrrr !!! Wahh ! Besttnye kan ? Dahlah pegi dengan family n sedara-mara .... Yang paling bestnya , Rieha curi-2 dengar yang my mom says nak buat contest untuk kekanak macam Rieha ! Kirenya mcm nak buat Family day lahkan . Dah alang-2 pegi dengan satu keluarga kembangan ni kan ? haha . Rieha malas nak taip panjang coz korang baca ke sampai habis ? Orang yang betul-2 nak kawan dgn Rieha je yang sanggup baca sampai habis :) , kan ? S0 , Rieha dah kongsi tempat yang Rieha nak b'cuti , sekarang .. korang pulak kongsi kat Rieha boleh  ? Komen yea ! :) Baii . Kiss Sikit :*
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Website Terbaeeeeeek !

                                                ASSALAMUALAIKUM !
                                            * Jawab , jangan tak jawab .... *

0k , Hai korang ! Lame betul Rieha tak update , right ? Rieha sebok nak jual kraf dkt fb tuh .. Tapi tk laku pon .. haha . Cer jengah sikit title entry Rieha kali ni . " Website Terbaeeeeeek ! " kan ? Terbaik sangat tuh kan . Website ape ? Cer korang teka . I think korang dah tahu , right ? Ade banner nye .. Jengah sikit kat sebelah tuh . Ada tak iklan Ulike.com.my ? Adakan ? Haa , website tuh lah yang Rieha maksudkan :) Yeyy , dah jumpa ! haha . Mesti korang tetanya , "Apa yang terbaeeeeeek nye ? " . Jawapannya . Tengok bawah :

- TAPI YANG PASTINYA KORANG KENE ADA NO. PHONE DAN EMAIL -

1. Korang just kene daftar di website dia secara free ! Best tak  ?
2. Sepanjang korang mendaftar , korang tak kene bayar sesen pon .
3. Lepas daftar , korang kene daftar dekat handphone pulak . Cara nya :

   Taip HOT JOINULIKE [jarak] NAMA PENUH ANDA [jarak] TARIKH LAHIR [jarak] ID
   PENGENAL/INTRODUCER dan hantar ke 32828

4. Korang mesti ingat , orang yang dah mendaftar di website , WAJIB mendaftar di handphone juga . Kalau korang menang hadiah, Admin Ulike akan cek balik sama ada korang dah daftar melalui handphone  atau tidak . Kalau tidak , hadiah korang akan ditarik balik . HATI-HATI !

5. Mendaftar melalui SMS tu , free je tau . Lepas je korang hantar SMS kat ulike , dia akan balas balik. Sekarang , korang kene dapatkan banyak downline iaitu lebih dari seribu . Macam mana? Promote setiap hari . Ataupun lebih senang , korang log in di website Ulike , tekan Promosi . Nanti dia akan bagi link promosi korang . Dan cara-2 nak promosi . Nanti , dia bagi Banner macam Rieha tuh .. Ade macam-2 saiz , ade yang panjang , segi empat sama , pendek sikit ... Pilih je yang mane nak . Then , dia bagi Ayat-2 promosi untuk kite promote melalui Email . Tak kisahlah Yahoo ke , Gmail ke .. Janji email .

6. Lepas daftar melalui SMS , kalau korang nak menyertai Cabutan Bertuah Hot Deal , korang boleh beli E-book yang berharga hanya RM2 melalui SMS . Setiap RM2 yang diambil , 1 penyertaan buat korang ! Caranya ::

      Taip HOT DEAL hantar ke 32828 . Senang jew kan ?

7. Korang bukan saja boleh beli 1 e-book tuh je . Korang boleh juga beli e-book lain yang berharga RM50, ada yang RM300 .. Pilih je mane-2 . Macam Biase , setiap RM2 yang diambil , 1 penyertaan buat korang . So , kalau korang beli RM50 , korang boleh dapat 25 penyertaan .. Kalau korang beli e-book RM100 . Korang akan dapat 50 penyertaan . Senang kan ? Kalau korang beli yang Rm300 tuh, korang dapat 150 penyertaan .  Maka , penuhlah no. phone korang tuh dalam bakul Cabutan Bertuah tuh. Nak tak ? Kalau penuh dgn no. phone korang .. Tinggilah peluang korang nak menang .

8. Ade kene keluar duit ? Tak ade kan . So , apa lagi joinlah Ulike sekarang ! Daftar now ! Korang berkemungkinan bertuah untuk dapatkan hadiah untuk Bulan Disember ni . Mana tahu ? Nak tahu hadiah ape Bulan Disember ?  ------

    a) Hamper x20 - Untuk Hot Joinulike
    b) Pekej Percutian x5 * kot * - Untuk Hot Deal
    c) Samsung Galaxy Note II x2 - Untuk Hot Deal

WAH ,  BESTKAN ? BOLEH DAPAT HAMPER , PEKEJ PERCUTIAN DAN SAMSUNG GALAXY NOTE ! MANA TAHU KORANG DAPAT 1 DARIPADA 3 TUH ? TAPI , YANG PASTI .....

KALAU DOWNLINE KORANG MENANG , AUTOMATIK KORANG PON AKAN DAPAT HADIAH YANG SAMA ! BEST ! SEBAB TUH LAH RIEHA KATA , DAPATKAN DOWNLINE LEBIIHHHHHH DARI SERIBU !!! HAHA .. 

Nak Daftar ?????? Klik Link ULIKE Rieha ni .... :) :) :) * tekan link , dan klik button daftar di bahagian
                                                                                        atas *

K lah .. Penat nak tulis dah ni .. Panjang sgt ni kan ? Biaser lah .. kalau korang tk bace .hurmm . kecewa .. BAII !! :* Kiss
Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Sunday, 18 November 2012

" Holiday Giveaway By Esyah "


                                                  Assalamualaikum ! :)
                                           * Jawab , jangan tak jawab ! *


Hai ! Today , Rieha join Giveaway Kawan segroup dengan Rieha :) Ini link BLOG nya .. Comel orangnya . hehe . K , Rieha tengok hadiah dia memang gempak beb . Semua post . Korang tengok mesti nak join punyalah :D h0h0 . K . Now Rieha dah ikot syarat-2 nya .


                                   1 -  Ada blog dan facebook ( Ada )
                                   2 -  Malaysian ( Ye )
                                   3 -  Lelaki dan Perempuan ( Perempuan )
                                   4 -  Like Komen Di SINI ( Sudah )
                                   5 -  Follow Esyah ( Sudah )
                                             
K , Sebenarnya ada lagi .. Tapi penat nak tulis bebanyak .. Sebab yang lain tuh pasal entry je . So , lihat Banner GA yg Rieha dah tempekkan di bawah :) --

                      
                          Klik Banner di atas untuk ke entry GA :)


0k ! Now , Rieha nak tunaikan salah satu syarat . Iaitu tag rakan Blogger :) --

                                    1 -  Afyqah MJ
                                    2 - Nur Azyan Nabilah
                                    3 - Nor Isnainy Izzati

Cepat-2 ! Korang tk terlambat lagi ! Tarikh tamat - 25 Dis ! Tak Mo Cakop Banyok ! Bai ! :*


Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

Hai ! Selamat Bercuti !

                                                           ASSALAMUALAIKUM !
                                                    - Jawab-jawab ! Tak jawab dosa ! -

Hai ! Apa khabar semua ? Rieha juz nak ucapkan Happy Holiday untuk semua ! Cuti-2 ni korang gi mana ? Dalam ke luar negara ? hehe . Rieha skunk ni tk tahu lagi nk gi mana . Boleh bagi cadangan ? Tapi , Rieha dengar cite .. lepas kawin sedara Rieha , kiteorg ( Keluarga and sedara-mara ) nak pegi Pulau Besar .. Bestkan ? Sebab Pulau Besar dekat ngan kg Rieha . Kg Rieha at Muar, Johor . Ada tk yg duk sana ? Kalau ade contact lah yea .. haha . Leh kite jumpa . Tapi kalau nk shopping , belanja na ? haha . Korang pon tahu , Rieha baru ja 10 tahun - 2012 -  . bukannya ada banyak duit . Hehe . Boleh ? K arh . Malaih nak tulis banyak . Bukan ada yg nak baca sampai abis pon kan ? Bai ! Kiss sket ! Tangkap tau ! :*


Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*