Saturday, 15 December 2012

Tutorial : Cara Nak Tick Expand Widget

                                                        ASSALAMUALAIKUM :)
                                                        Haii ! Peace Yoww ( ^_^ )

      Today Rieha rase terajin pulok nak buad first tutor ni . Bende ni memang senang . But , untuk newbie yang baru nak edit blog and banyak suruh tick expand kan ? Korang tahu ? Haa . Bagi sape yang tak tahu , boleh tengok di bawah untuk step-2 nye :)


     1. Sign in - Dashboard - Template . * Tak Faham ? Tengok gambar di bawah *


( Klik Untuk Tumbesaran )

        Yang Rieha petakkan warna hitam tu lah button Template yang perlu korang tekan dan akan jumpa pulok dengan button yang Rieha petakkan warna hitam iaitu button Edit HTML . Tekan button Edit HTML pulok .

2. Edit HTML - Proceed . * Lepas tuh korang akan jumpa seperti gambar di bawah *

( Klik Untuk Tumbesaran )

     Yang Rieha petakkan warna merah , itulah tempat untuk Tick Expand Widget Widget ! Sekarang , korang dah tahu cara nak tick expand widget ? Dah ? So , kalau korang nak ikut tutor Rieha yang perlu tick expand , dah tahu lah cara nya :) Thanks bagi yang ikot tutor Rieha :) Baii :*


= Selamat Mencuba =

                                 



Dah Baca ? Komen boleh ? Thanks ! :*

No comments:

Hai ! Dah baca entry di atas ? Komen boleh ? Thanks ! :)